31 de gener 2007

CIUTADANS PEL CANVI PER LA PAU

Casi 2.000 personas que ayer llenaron la plaza de Sant Jaume en una concentración en favor de la paz y el diálogo en el País Vasco.

Al acto, convocado por un centenar de entidades sociales, pacifistas, feministas, vecinales, sindicales y políticas, acudió una nutrida representación de ICV, EUiA, ERC y Ciutadans pel Canvi.
Se desmarcaron PSC, CiU, PP y Ciutadans-Partido de la Ciudadania.

Pero el protagonismo se lo llevó el colectivo de mujeres por la paz Ahotsak.
Este movimiento feminista por la paz y el diálogo fue creado en abril pasado y cuenta con 5.000 miembros (mujeres y hombres) de casi todas las ideologías y partidos vascos y navarros.
En Barcelona hablaron Itziar Gómez (Aralar), Duñike Arrizabalaga (teniente de alcalde de San Sebastián por Ezker Batua), Jone Goreizelaia (abogada de Batasuna) y tres concejalas socialistas de Navarra: Julia Cid (Alsasua), María Carmen López (Olafagoitia) y Ainoa Aznárez (Pamplona).
Todas subrayaron que, pese a sus diferentes sensibilidades, les une el deseo de paz, que solo puede lograrse a partir de un "diálogo sin condiciones", la "ausencia de violencia" y "el respeto al derecho a decidir".
La intervención de Goreizelaia, que al término del acto se fundió en un abrazo con la presidenta de Ciutadans pel Canvi, Carme Valls, causó expectación. La abogada de Batasuna aludió a la necesidad de dialogar, pese a que pueda "tener costos", y dijo que las mujeres quieren "ser partícipes del proceso de paz y hacer de puente en los momentos difíciles". Goreizelaia añadió: "Hemos sido muchas veces, aun sin querer, parte del conflicto y ahora queremos ser parte de la solución".
Bajo el título Ninguna violencia, sí a la paz, la actriz Montserrat Carulla leyó un manifiesto que condenaba el atentado de Barajas y pedía "diálogo, ausencia de violencia" y respeto a "los derechos humanos" para avanzar hacia la paz.
El texto --pactado con el PSC antes de que se retirase de la convocatoria--, acabó con la divisa No hay tregua para la paz (Ver el manifiesto).

fotos


Continua llegint...

21 de gener 2007

El passat es repeteix

El passat es repeteix

Un dels constructor del regim, al qual el nostre social govern municipal li ha regat 44.000 metres al barri de la Salut, torna a l’atac amb la compra de Can Mora uns terrenys situat per sobre de Canyet.

Això en principi no tindria més importància si no fos per què només és el principi del procés. El següent pas, pot ser, requalificar els terrenys, permutar-li per altres solars... I no serà per construir habitatge protegits tan necessaris -deixem de banda el sortejats i desaparascuts per art de màgia - el cert és que algú manipula informació privilegiada per ell i els seus amics amb total impunitat.

No sé si preguntar què van costar el terrenys de Jumberca?

Qui va moure la informació?

Que benefici va treure Jumberca de tot?

Quina intenció té aquesta compra a part d’especular amb el beneplàcit del govern municipal.

Això tindrà una solució ràpida: els pactes foscos comencen a veure la llum.

PD: Si alguna vegada t’has estimat la nostra ciutat,
Maite vete ya!

Continua llegint...

19 de gener 2007

Habitatges protegits a Canyet

Habitatges protegits per sobre de la B-20

Davant la mancança d’habitatge de protecció oficial tant per joves, divorciats com per a gent gran, els polítics hem de ser capaços i valents per poder prendre decisions que puguin reconduir situacions nascudes per una deficitària acció de govern. D’aquest i d’altres, més preocupats de com omplir la saca i no moure’s de la cadira que buscant i treballant pel benestar dels ciutadans.

Es el moment de prendre decisions ,dic, que per alguns no seran ben vistes però per la majoria de gent necessitada d’una solució al seu greu –molt greu- problema de l’habitatge si gaudiria de suport. I podria ser una solució.

Hi ha –o hi havia- un acord de govern de no construir habitatge per sobre de la B-20. Trenquem l’acord!

Sols cal renunciar als convenis ocults amb les grans constructores i edificar pels ciutadans.

Trenquem l’acord amb el compromís de què tot el que es construeixi per sobre de la B-20 serà Habitatge de Protecció Oficial. El govern haurà de fer un acte de bona fe encara que fos de forma excepcional.

Recolzaríem l’edificació de tots els habitatges possibles protegits a Canyet, no ens importa que siguin 2.000 o 3.000 pisos, sempre i quan no es realitzi cap acció irregular.

Entenem la dificultat que això suposaria però amb un acord de tots els partits polítics de la ciutat i amb bona voluntat es pot assolir.

Tot plegat sé que sols és un somni però de vegades els somnis es converteixen en realitat.

PD: Maite vete ya

Continua llegint...

16 de gener 2007

Las coses no van


Las coses no van


Arrel de les pintades fetes per alguns ciutadans en contra de l’ajuntament al centre (atenció! el centre és tot Badalona ) l’actuació municipal ha estat contundent. No faré cap mes comentari al respecte. Però les conclusions són clares: quan els interessa són ràpids.

Per als ciutadans, les solucions als problemes, ni ràpides ni lentes, simplement no van.

Ara en el punt de mira el més important és el control de la manipulació dels terrenys que donen per sota de la escola de natura tirant a Tiana. És una zona molt ben situada per poder pactar convenis amb els de sempre de forma oculta i fosca.

Com és habitual en els nostres governants, per construir noves cases unifamiliar. Mentrestant els nostres joves s’esperen asseguts sota un pont que els facin els habitatges promesos.


El tren no el mouran del litoral. Una mala noticia en general però pitjor pels prevaricadors que apuntaven per quedar-se l’espai amb el control agraït d’alguns i per edificar més pisos de preus milionaris.

Molts i moltes s’estan preguntant si aquest governants tenen valors ètic. La resposta és que tenen molt sociolisto pel carrer, i pocs socialistes de veritat. Això s’ha de canviar. Fent-los fora. Tot arribarà.

P.D: Maite vete ya

Continua llegint...

07 de gener 2007

Estimado Andrés Más

Estimado Andrés Más,

Siempre te tuve por un profesional serio y riguroso, por ello me ha sorprendido tu poca seriedad y profesionalidad al incluir en tu bloc noticias sin contrastar, y además de nula fiabilidad.

Permíteme algunos apuntes a modo de corrección:


Primero:
El Sr.Jurado como hombre de libre pensamiento puede decidir su futuro político en el PSC, CIU, ERC, PP o en Ciutadans de Cataluña, pero en Ciutadans pel Canvi (CpC) el grupo humano que lo compone tiene las ideas muy claras y no pasan por ir en coalición con nadie. Els Ciutadans de Badalona nos presentaremos a las elecciones municipales del próximo mayo, de forma independiente. Es decir, y por si no te ha quedado claro no vamos a pactar ni vamos a ir en coalición con nadie. Por favor toma buena nota. Nosotros, Ciutadans de Badalona no buscamos el paraguas de ningún grupo. Lo nuestro es denunciar lo que algunos periodistas no han sido ni son capaces de hacer porque, en algún caso, tienen otros intereses que defender.

Segundo:
No soy un rebotado de nada ni de nadie. Te informo que soy libre, mi estomago no depende de ningún ayuntamiento ni entidad a la que haya que adjudicar subvenciones para mantener un negocio deficitario. El PSC me dio de baja temporal por decir lo que toda la ciudad piensa y poca gente dice públicamente. Ni siquiera la prensa. Les faltaron argumentos y valor para echarme. Te recuerdo que la verdad es un arma invencible.

Tercero:
El Sr. Ferran Bello no teledirige nuestro proyecto como claramente sabe todo el que conoce las cosas de la ciudad. Por ello espero una clara y contundente rectificación en tu blog y, para el futuro, si quieres publicar cualquier información fiable, no te dé vergüenza, pregunta primero.

Recibe un cordial saludo

Carlos Muntané

Continua llegint...

03 de gener 2007

Comunicat de l'Associació CpC amb motiu del'atemptat d'ETA

• L'Associació Ciutadans pel Canvi (CpC) condemna rotundament l'atemptat d'ETA del propassat dia 30 de desembre i mostra la seva plena solidaritat amb les víctimes i les seves famílies.

• CpC reitera, un cop més, que el terror és incompatible amb la democràcia i que cap reivindicació política pot ser assolida per mitjans violents en un Estat de Dret. En aquests moments, l'esquerra abertzale ha de demostrar que ha entès que el diàleg és incompatible amb els atemptats i provar que ha apostat inequívocament per la pau.

• CpC dóna suport a la decisió del president del govern de suspendre les converses amb ETA mentre no hi hagi condicions mínimes per al diàleg, que passen d'entrada pel retorn de l'organització terrorista a la treva.

• Esperem de totes les forces polítiques espanyoles, inclòs el principal partit de l'oposició, un comportament responsable, que permeti mantenir la unitat de totes les forces democràtiques.

• Només una situació d'absència total i demostrable de qualsevol tipus de violència pot permetre, en el moment adequat, emprendre les oportunes mesures de flexibilització penitenciària i la participació de l'esquerra abertzale en la vida institucional.

• CpC vol donar suport a totes aquelles iniciatives transversals, com ara la xarxa de dones Ahotsak -Veus de dones per la pau-, i de la societat civil que treballen activament per la culminació del procés de pau.

La Comissió Permanent de CpC

Continua llegint...

 

CIUTADANS PEL CANVI (CpC). Powered By Blogger © 2009 Bombeli | Theme Design: ooruc