05 de juliol 2010


POSICIONAMENT DE CPC DAVANT LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL


Des de Ciutadans pel Canvi (CpC) constatem que l’Estatut d’Autonomia de Catalunya és un pacte polític entre els legítims representants del poble de Catalunya a través del seu Parlament i els legítims representants del conjunt dels pobles d’Espanya a través de les seves Corts Generals, ratificat en referèndum pels ciutadans i ciutadanes de Catalunya i, per aquest motiu, considerem inacceptable que aquesta suma de voluntats, plasmada en l’Estatut, hagi estat alterada de manera injustificada pel Tribunal Constitucional, fent un ús irresponsable i temerari de la seva funció jusrisdiccional.

El problema no és tant el contingut de la sentència, com el fet mateix que un Tribunal Constitucional com aquest, completament deslegitimat, hagi emès sentència. Una sentència que és fruit d’una interpretació restrictiva de la Constitució, interpretació que malmet greument l’esperit que va fer possible el pacte constitucional del 78.


Des de Ciutadans pel Canvi reivindiquem la plena constitucionalitat de l’Estatut que van votar els ciutadans de Catalunya. En aquest sentit, estem convençuts que és molt més fidel a la Constitució l’Estatut que no la sentència que el retalla.

Cridem a la reflexió i a la contundència en la resposta, per tal d’actuar a l’alçada de les circumstàncies històriques, posant-nos al costat del President de la Generalitat i dels nostres dirigents, de les institucions catalanes i de la societat civil en totes aquelles respostes unitàries davant de l’esmentada sentència i de les seves conseqüències polítiques.

En aquests moments, es fa més palesa que mai la necessitat de recuperar el clima de consens i respecte que va afavorir l’elaboració i aprovació de la Constitució Espanyola de 1978. Per aquest motiu, creiem que és necessari que la Constitució no pugui ser interpretada de manera parcial, contravenint l’esperit que la va fer possible. Per això proposem avançar cap a una reforma constitucional en clau federal que garanteixi la convivència en un marc de respecte a la diversitat i la pluralitat de totes les nacions i regions de l’Estat.

Ens sumem a la convocatòria unitària per a la manifestació del proper dissabte 10 de juliol, i animem els nostres associats/des i amics/es a participar-hi massivament.

Junta Rectora de Ciutadans pel Canvi

Barcelona, 30 de juny del 2010

 

CIUTADANS PEL CANVI (CpC). Powered By Blogger © 2009 Bombeli | Theme Design: ooruc