19 de març 2010

ELECCIONS AL PARLAMENT

ELECCIONS

Les eleccions autonòmiques estan a tocar. I les enquestes han començat a funcionar fa ja temps. El Periódico, La Vanguardia,...I, si una és dolenta, l’altra és pitjor. Què està fallant perquè les previsions siguin tant negatives? Què s’ha fet malament? Què s’està fent malament? Que un Govern estigui format per tres partits, com és el nostre cas, és complicat i, encara més, si cada un d’ells va tirant amb més o menys força cap al seu cantó i, el que és pitjor, fent públiques les seves divergències.

Al llarg d’aquests quatre anys s’han fet moltes coses, unes bones i d’altres, millorables. Però és indiscutible que s’ha treballat i s’ha treballat de valent. Els resultats, penso, són molt més que acceptables. Però sap realment la ciutadania el que s’ha fet? S’ha sabut explicar? S’ha intentat explicar? Crec sincerament que mentre s’explicitaven postures contraposades dins de l’Equip de Govern unit a no donar cap tipus d’explicació sobre el que anaven assolint, els nostres governants aconseguien, poc a poc, distanciar-se de la gent i creant un ambient poc propici per aconseguir de nou la seva confiança. Però tot això pertany al passat i, per tant, ja no es pot canviar. Ja no podem fer res. Però, de cara al futur, sí que es podrien i s’haurien de fer campanyes explicant de forma clara i entenedora els objectius assolits per l’Equip de Govern, que no han estat pocs. I això s’ha de fer ja. Sense temps a perdre. Començant de forma imminent. Pensem que, com més tard es comenci, com més a prop estiguin les eleccions, més s’interpretarà tot com a campanyes de darrera hora dutes a terme no per donar explicacions, sinó per aconseguir lligar uns vots que, cada cop, cada enquesta, tenim més lluny.

El govern ho ha de meditar i decidir si es vol realment guanyar les eleccions o be s’estimen més donar-les per perdudes. És evident que les volen guanyar. En aquest cas han de posar “fil a l’agulla” i no demorar el fer públic, des de cada Conselleria, tot el que han aconseguit durant aquests quatre anys donant explicacions que han de ser transparents i, sobretot, convincents. Encara no hi ha res perdut. Però no val a badar. Ens hi juguem massa.

Mateu Piñol, membre de la Junta Rectora de Ciutadans pel Canvi

 

CIUTADANS PEL CANVI (CpC). Powered By Blogger © 2009 Bombeli | Theme Design: ooruc