Mentre els comerciants feien la demanda d'ajut perque el comerç de proximitat no desaparegui, el Ple aprovaba l'ampliació del sòl comercial a la ciutat del Basquet.
Text llegit al Ple del dia 28 de març pel representant de la plataforma ciutadana “Badalona+” sr. Rafael Flores.
Ciutadans pel Canvi de Badalona dona suport al contingut d'aquest text i demana a l'equip de govern que expliqui quines són les seves propostes per reactivar i garantir la supervivència del comerç de proximitat.
“Alcaldessa, Regidors:
Ahir a la tarda els membres de la plataforma Ciutadana “Badalona +”, ens varem reunir amb 60 persones vinculades al comerç de la ciutat, varem tenir tres ponents:
- Sra. Mirta Alvarez, Presidenta de la Associació de Comerciants del carrer Progrés.
- Sr. Albert Badia, President de la Associació de Comerciants de la Salut.
- Sr. Oriol, membre i portaveu de la junta de comerç del centre.
Entenem que tots tres son legals representants de una bona part del comerç de la ciutat.
De les deliberacions i aportacions vàrem arribar a les següents conclusions que tot seguit us describeixo:
1- El comerç tradicional de Badalona, veu amb dificultat el seu futur, la implantació de dues grans àrees comercials com “El Corte Ingles” i “La Capital europea del bàsquet”, tos dos centres sumen 25.000 metres de superfície comercial, es una xifra excessiva i que s’ha de afegir al centres de Montigala, Diagonal Mar, i Les Glories, tots ells a menys de 10 minuts de Badalona.
2- La unió de associacions de comerciants de Badalona, te un estudi on demostra que mes de un 30% del comerç actual deurà tancar les seves portes i això representa:
- Carrers buits i locals tancats
- Famílies senceres sense mitjans de vida.
- Acomiadament de personal empleat a les botigues.
- Instal·lació massiva de botigues de immigrants sense cap suport legal.
3- Es necessari que el Ajuntament cregui en el comerç de ciutat, que es el mes humà en el tracte i en el servei, també el comerç es el millor vertebrador del barri, el comerç de ciutat dona vida i llum als carrers, estableix contacte entre veïns, i sense ell la ciutat seria deserta oi sense vida.
Per tot l’exposat, demanem a aquest ajuntament que indiqui quina estratègia te, cas que la tingui, per dinamitzar els centres comercials de la Ciutat, e impedir que un dels pocs atractius que te Badalona, com es el nostre comerç de proximitat, es perdi de forma irreparable per als Badalonins del present i del futur.
Per acabar si m’ho permeten llegiré un escrit del llibre “INFOME SANUY” signat per el escriptor Francesc Sanuy , ex-conseller de Comerç – Industria i Turisme de la Generalitat de Catalunya.
El text diu així:
¿Se’n adonen els governants de les ciutats del que representa la presencia de les botigues al carrer? Són el punt de torbada, de conversa, de cordialitat, i de relacions entre veïns. Qui no ha trobat alguna vegada una cadira per seure, un telèfon per demanar ajut, un lavabo en cas de urgència, o la primera trinxera de la seguretat ciutadana.
Al vespre els aparadors contribueixen al tranquil·litzador enllumenat de la via publica, Tot plegat un patrimoni fonamental que no es pot dilapidar, i molt menys per imposició de uns grups lucratius nacionals o estrangers.
Moltes gracies per la seva atenció.”
Mentre els comerciants feien aquesta petició, l'Ajuntament, sensible a les seves peticions, aprovaba en el mateix ple l'ampliació de sòl comercial a la ciutat del bàsquet.
Si els comerciants tenien algun dubte sobre les intencions de negociació de l’Ajuntament per donar solucions als greus problemes que pateix el comerç de proximitat, crec que amb aquesta aquesta aprovació els quedarà una mica més clar.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada