25 de setembre 2006

Comunicat de Ciutadans pel Canvi i el Partit dels Socialistes de Catalunya

Comunicat de Ciutadans pel Canvi i el Partit dels Socialistes de Catalunya
22/09/06

1. El PSC i CpC comuniquen que han acordat un Protocol de Col·laboració, per tal de mantenir i consolidar les seves relacions polítiques. Aquest Protocol, després de valorar molt positivament la relació mantinguda al llarg dels darrers vuit anys, ratifica la renovació de la coalició entre el PSC i CpC de cara a les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

2. El Protocol, a banda de fixar els objectius bàsics de la relació política entre ambdues organitzacions (entre d'altres, mobilitzar socialment i electoralment en favor d'un projecte polític d'esquerres i federal, i promoure la participació dels ciutadans en la vida política), amplia la col·laboració mantinguda fins ara, més enllà de la participació institucional, als àmbits sectorial i territorial.

3. Tal i com preveu el Protocol, el PSC i CpC han acordat també un Conveni ad hoc per a fixar les condicions de la coalició de cara a les eleccions autonòmiques del proper 1 de novembre. Aquest Conveni té un apartat programàtic que, en l'estela del projecte liderat per Pasqual Maragall des del 1999, recull qüestions com:

  • el desplegament de l'Estatut amb la voluntat d'enfortir les polítiques socials; l'elaboració de la Llei Electoral; l'elaboració de la Llei territorial i les vegueries;
  • impulsar l'Espanya federal; polítiques de participació activa a Europa; enfortiment de l'Eurorregió;
  • polítiques de cooperació amb la Mediterrània; doblar en quatre anys el pressupost de l'Agència Catalana de Cooperació pel Desenvolupament;
  • l'aprofundiment en els mecanismes de participació ciutadana; l'extensió del dret del vot als immigrants, dins les previsions de la Constitució
  • continuar i consolidar les polítiques socials (educació, salut, benestar social, habitatge) i mediambientals iniciades la darrera legislatura; explorar les possibilitats de la Renda Bàsica de Ciutadania, d'acord amb les previsions del nou Estatut.

4. El Conveni estableix la presència a les llistes de la coalició PSC-CpC de sis candidats per a la llista de Barcelona: Josep Maria Balcells (16), Antoni Comín (22), Mohammed Chaib (26), Rosa Maria Ferrer (29), Esperança Aguilà (32) i David Aaron López (38); tres per Lleida: Francesc Boya (4), Manela González (7), Mercè Agustí (8); un per Tarragona: Carme Mas (8); i un per Girona: Jordi Sargatal (tancant la llista).

5. El Conveni estableix també que:

A. Els diputats i les diputades inclosos a les llistes a proposta de CpC s'organitzaran com a sub-grup en el sí del Grup Parlamentari Socialistes-Ciutadans pel canvi.

B. Els diputats i les diputades inclosos a les llistes a proposta de CpC només donaran suport d'investidura al candidat socialista, José Montilla, per presidir un govern progressista.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Propuestas de Ciutadans de Catalunya:

1- Si quieres que los niños y jóvenes reciban una educación bilingüe y de calidad, y que el castellano esté al mismo nivel del catalán, para que así nuestros hijos puedan tener un mejor futuro.

2- Si quieres una Cataluña moderna, dinámica, plural, cosmopolita, abierta a España y a Europa: Una Cataluña integrada en España y que vuelva a ser su motor económico.

3- Si quieres una Cataluña en la que no se cuestione a ningún ciudadano por sentirse más (o menos) catalán, o más (o menos) español, y en las que esos sentimientos no formen parte del discurso político.

4- Si quieres una Cataluña en la que se hable el catalán y el castellano indistintamente, tanto en la calle como las Administraciones o en el Parlament, y en la que no haya que disculparse por hablar uno de los dos idiomas.

5- Si quieres que los 30.000 millones de euros de presupuesto anual de la Generalitat se dediquen a programas sociales, vivienda digna, empleo, formación, y no a "construir una nación" que divide a los catalanes entre sí, y a los ciudadanos de Cataluña con el resto de España.

VOTA A CIUTADANS. EL MAYOR MOVIMIENTO CIUDADANO DE NUESTRA DEMOCRACIA.

Conoce a Albert Rivera, y las ideas de Ciutadans, en la entrevista de Eva Hache,
en la de CNN,
en el programa Ruedo Ibérico de Antena 3,
o en Intereconomía,
y mira el Spot de Ciutadans en Youtube.

Vota a Ciutadans de Catalunya, es la única manera de hacer frente al nacionalismo excluyente.

 

CIUTADANS PEL CANVI (CpC). Powered By Blogger © 2009 Bombeli | Theme Design: ooruc